domingo, 14 de abril de 2013

"Una joguina per a Irina", literatura valenciana

A l'assignatura d'ensenyament de llengües en contextos multilingües ens hem aproximat al món de la literatura amb el llibre "Una joguina per a Irina"


"Una joguina per a Irina" és la segona inclusió en el món de la narrativa de Neus Varela, que passa de la literatura històrica a la denúncia social. Una novel·la que ens posa cara a cara amb el fenòmen de la immigració, especialment la romanesa, per deixar en evidència que, si bé és molt dur abandonar la terra pròpia, encara ho és més tornar-hi després de passar alguns anys i comprovar que, tant al teu lloc d'origen com al d'acollida, tots et miren com algú aliè. 

Una història en què destaquen sobretot les relacions que s'estableixen entre els protagonistes, caracteritzades per la seua perdurabilitat, malgrat el ritme trepidant amb què canvien els escenaris. 


L'AUTORA

Neus Varela i Fandos (La Pobla Llara, 1962) és llicenciada en filologia per la Universitat de València i professora de llengua i literatura. Actualment compagina l'exercici de la docència amb la pràctica de l'escriptura. L'any 2008 publicà, amb MªÀngels Tudó Fàbregues, la novel·la "Las hogueras de Dios" (Edicins 96), obra que palesa l'interés de l'autora per la narrativa històrica i que ha gaudit d'un bon acolliment al sud de França. Ara, amb "Una joguina per a Irina" repreén el fil de les seues inquietuds per teixir un nou relat que atrapa el lector entre la realitat i la ficció. 


SINOPSI D'UNA JOGUINA PER A IRINA

L'ensopida vida d'Isabel pateix un daltabaix quan, aprofitant les vacances viatja a Romania a la recerda d'Irina, una adolescent d'ètnia gitana que, davant la contínua negativa a casar-se, els pares han enviat al país d'origen perquè aprenga (o recorde) els costums romanesos. 

Isabel, poc avesada a eixir de l'ambient familiar i aïllada per un idioma que no comprén, s'encreuarà amb els plans d'una perillosa xarxa internaciona de delinqüència organitzada. De la mà de Robert, un antropòleg romanés que coneix fortuïtament, es veurà abocada a una aventura de conseqüències impredictibles. Junts recorreran la geografia de Romania lluitant per sobreviure i per salvar Irina. 

La immersió total en la cultura romanesa li farà descobrir uns valors nous que la canviaran per sempre. 



A la pàgina següent es pot trobar un enllaç on llegir el primer capitol del llibre Capitol 1: Romania, romanesos i romanís  

No hay comentarios:

Publicar un comentario